Matchreferat Hova/Weimer Lyrestad - VBK

Så var det äntligen dags för årets första match! Detta mot ett Hova/Weimer som gick upp i Division 5 till årets säsong, så det skulle bli en tuff match. Träningsflitiga Vretenspelare var taggade, men självklart var H/W favoriter. Lite sjukdomar, skador och arbete på de våra, gjorde att vi fick ändra i matchplanen en del.

Hova/Weimer tog tag i taktpinnen, men vi försvarade oss väl. De fick några halvchanser, men det redde målvakt tillsammans med utespelarna upp gemensamt. Vinden gjorde att vi inte fick så mycket anfallsspel, men vi höll ihop laget bra och hjälpte varandra. Det kändes lovande inför andra halvlek, när vi skulle få vinden med oss.

Andra halvlek startar vi bättre och skapar lite mer tryck på de blåsvartas planhalva, men det där lilla extra saknades. Det känns som att vi är på gång och vi får en frispark som kanske skulle varit rött och utvisning, när vi är igenom. Tyvärr blir frisparken resultatlös och efter den kommer nu 10 minuters otur. Hemmalaget kontrar in 1 - 0 när en av våra spelare får bollen på låret som resulterar i mål. Nu blir det stirrigt och två minuter senare tappar vi bollen i fel läge och det står 2 - 0. Efter ytterligare fem minuter är vi inte riktigt på hugget vid en hörna och det resulterar i 3 - 0. Vi organiserar oss till slut och skapar i alla fall någon vass chans till, men deras målvakt gör en fin fotparad.

Vi får vara nöjda med resultatet mot ett division 5 lag, där vi ändå är med i matchen i ca 70 minuter och alla våra spelare fick spela. Om man bortser från de där olyckliga 10 minuterna så gör vi det bra. Nu tar vi lärdom och gör en ännu bättre match mot Töreboda. Ett extra plus i dag till de nya grabbarna i laget, som verkligen visade på god kämpaglöd. Det bådar gott för framtiden.

Slutresultat 3 - 0